Themagalerij top-5 foto's

Ieder maand werken we met een thema om onze leden te stimuleren om ook eens buiten de gebaande paden foto's te maken. Uit alle inzendingen wordt een top-5 gekozen.

Het thema van de maand juni was 'Zelfportet'.
Een thema met uitdagingen op creatief en op technisch gebied. Met een zelfportret biedt de fotograaf een kijkje in zijn/haar persoonlijkheid - wat laat je zien van jezelf? Je gezicht? De dingen die je dierbaar zijn? Wat kenmerkt jou, en hoe wil je gezien worden? De ene fotograaf kiest ervoor om zichzelf zonder veel opsmuk neer te zetten terwijl een ander meer voor een indirect beeld kiest. In technisch opzicht heeft een zelfportret maken ook haken en ogen, denk alleen maar aan de vraag hoe je ervoor kunt zorgen dat je portret daar scherp is, waar het ook scherp moet wezen.
Het onderwerp is misschien lastiger gebleken dan het oorspronkelijk leek, waardoor het aantal inzendingen beperkt was. Ook deze keer moesten de ingeleverde foto's digitaal besproken en beoordeeld worden. Ook al was het aantal ingezonden foto's relatief klein, de kwaliteit was wel degelijk aanwezig. De top-5 foto's laten dit zonder enige twijfel zien.
De top-5 foto's van het thema 'zelfportret' - en alle eerdere thema's - vind je hieronder: